The 10 toughest road sign questions | Driving Test Success

The 10 toughest road sign questions

Try to answer our top ten tough road sign questions here!

questions and answers road sign

Are you getting stuck on the same 10 toughest road sign questions as our data tells us? Test your knowledge with our question bank (and answers), then play our road signs quiz to see how much you really know

We’ve been delving into our Driving Theory Test 4 in 1 App databanks to find out what road sign questions have been catching people out the most.

By targeting these 10 toughest road sign questions, we hope it’ll help to make sure you’ll be ready in case they appear in your Theory Test.

As you know, if you’re revising for your Theory Test, then you have to spend quite some time making sure you know your road signs and road markings.

Within our Driving Theory Test 4 in 1 App, users have access to 136 specific road sign questions along with The Highway Code, our quiz, a progress monitor, and a host of other features to ensure they’re test-ready.

The app also allows users to ‘flag’ questions which they find the most difficult; giving us the data to know what road sign questions are the toughest.

Are you ready to test your knowledge?

Blog campaign

The 10 toughest road sign questions

Question 1. What does this road sign mean?

two way traffic crosses a one-way road traffic sign
 

Answer: Two-way traffic crosses a one-way road


Question 2. What does this sign indicate?

diversion route sign

Answer: A diversion route


Question 3. What does this sign mean?

zone ends road sign

 

Answer: End of restricted parking area


Question 4. What does this sign mean?

end of restriction

 

Answer: End of restriction


Question 5. What does this sign mean?

waiting restrictions apply road sign

 

Answer: Waiting restrictions apply


Question 6. What does this signal mean?

trams must stop traffic signal

 

Answer: Trams must stop


Question 7. What does this sign mean?

contraflow bus lane road sign 

 

Answer: Contraflow bus lane


Question 8. What does this sign mean?

level crossing with gate or barrier road sign

 

Answer: Level crossing with gate or barrier


Question 9. What does this sign mean?

with-flow bus and cycle lane road sign

 

Answer: With-flow bus and cycle lane


Question 10. What does this sign mean?

minimum 30mph speed road sign

Answer: Minimum 30mph 


So, how did you do? Whether or not you answered all questions correctly, it's important that you know all of the road signs.

For more information on how to understand how road signs work, read our UK Road Signs - Practice for the Theory Test blog; this will arm you with the basics to help you to figure out how the signs system works.

We've also created a brilliant FREE Road Signs Quiz where you can answer 10, 20, or 30 questions to help with your revision! Click the link and have a play!!

 

If you find that you need a little more revision to prepare for the Theory Test, why not have a look at our Theory Test 4 in 1 Kit - Windows Download containing unlimited Theory Test and Hazard Perception mock tests, The Highway Code and Road Signs eBooks.

This 4-in-1 bundle contains everything you need to pass your learner driver Theory Test.

 

Back to top